schrijftrainer

LESGEVEN MET AANDACHT: Schrijf- & Presentatietrainer

Voor de Masteropleiding Journalistiek van de Universiteit van Amsterdam werkte ik een paar jaar als docent. Ik begeleidde met veel enthousiasme studenten, door hun stukken te beoordelen en met ze te analyseren. Zulke schrijfadviezen, tips en feedback geef ik nu ook graag aan een ieder die een artikel, oratie, website of column wil schrijven. Neem contact op!

 

Met schrijftrainer Annemarie van der Zeeuw (www.focusoptekst.nl) geef ik de training Populair Wetenschappelijk Schrijven, die een of twee dagdelen beslaat. De cursus geven we  aan bijvoorbeeld apothekers of artsen die wetenschappelijk onderzoek toegankelijker willen opschrijven. De evaluaties zijn zeer positief; een psychiater  beoordeelde ons met de woorden: ,,Ik geef jullie een 10! En dat terwijl ik altijd zo’n strenge dokter ben….”  Voor de cursusinformatie Klik HIER:

Cursus Populair-wetenschappelijk schrijven

U wilt graag over uw vak schrijven voor een breed lezerspubliek? U vraagt zich af hoe u uw inzichten en ervaringen op een inspirerende en aantrekkelijke wijze kunt overbrengen zonder in ontoegankelijke vaktaal of saaie betogen te vervallen? Kom dan naar de workshop Populair-wetenschappelijk schrijven en leer de kneepjes van het populariserend schrijven. Er is aandacht voor het schrijfproces en voor de opbouw van een lezergericht artikel. U maakt kennis met de ingrediënten voor een aantrekkelijke en boeiende schrijfstijl en oefent met verschillende populariseringtechnieken. Er is veel ruimte voor interactie, vragen en voor de bespreking van eigen werk.

Duur
2 dagdelen

Aantal deelnemers
Maximaal 10

Onderwerpen
1. Het schrijfproces
2. Verover de redactie
3. Actief en levendig formuleren
4. Populariseringstechnieken
5. Structuur aanbrengen
6. Lokkers: lead, kaders en intro

De trainers

Eveline Brandt (1968) heeft de afgelopen 20 jaar als journalist gewerkt voor uiteenlopende kranten en bladen, zoals Trouw, De Volkskrant, Medisch Contact en Psychologie Magazine. Haar specialisatie is gezondheidszorg en medische wetenschap. Naast haar werk als journalist geeft zij mindfulness- en schrijftrainingen en werkt zij als gespreksleider bij congressen en symposia over de zorg.
Annemarie van der Zeeuw (1956) is sinds 1991 zelfstandig werkzaam als communicatietrainer, tekstschrijver en journalist. Naast trainingen op een breed terrein van de schriftelijke en mondelinge communicatie, verzorgt zij ook persoonlijke coaching en redactiewerk op alle tekstniveaus. Zij verzorgt voor Pfizer, VVAA en KNMG workshops en trainingen op het gebied van (populair)-wetenschappelijk schrijven en professioneel presenteren.

 

Een schrijfcursus kan op maat gemaakt worden. Zo heb ik aan organisaties cursussen gegeven over het schrijven van persberichten, van nieuwsberichten, van langere artikelen (aantrekkelijk schrijven), etc.

Ik ben ook in te huren als presentatietrainer. Hoe schrijft u een tekst die luisteraars naar het puntje van hun stoel krijgt? Hoe spreekt u die tekst zo boeiend én ontspannen mogelijk uit? Ik help u graag de speech, oratie of PPP aantrekkelijker op te schrijven en te presenteren.


740mail